Met 37 jaar is Kumar Sangakkara een van de oudste maar ook beste cricketers van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Na dit toernooi zal hij geen eendaagse wedstrijden meer spelen, ook al brachten zijn laatste 4 innings ruim 400 runs.

Sangakkara toonde met zijn 124 runs in de door Sri Lanka gewonnen wedstrijd tegen Schotland (afgelopen zondag) zijn onbetwiste klasse: hij is de eerste cricketer die in 4 opeenvolgende innings een century scoorde.

Behalve zijn gracieuze cover-drives viel nog iets anders op aan ‘Sanga’. Zijn helm: een door Masuri ontworpen helm met extra bescherming in de nek. Na de tragische dood van Philip Hughes, die in november 2014 overleed nadat hij een bal tegen de achterkant van zijn hoofd kreeg, bleek dat de huidige vorm – een soort ruiterhelm met vizier – niet voldoende te beschermen.

In het nieuwe ontwerp beschermt een hard stuk plastic precies het gedeelte van de nek waar Philip Hughes werd geraakt. Het model zal ongetwijfeld door meer en meer cricketers worden gebruikt – zeker door hen die niet tot de batting-goden van deze wereld behoren.

De nieuwe helm van Kumar Sangakkara

De nieuwe helm van Kumar Sangakkara

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *